Höj lönerna för de viktiga jobben i vården

VILKEN UNGDOM söker underbetalda jobb? Tänker naturligtvis på lönerna i äldrevården och funktionsvården. Jätteviktiga områden som måste prioriteras omgående, så sluta tjafsa.

Varje vecka läser vi insändare från förtvivlade anhöriga om hur dåligt det funkar i vår kommun. Vi borde skämmas! Bygg gärna rondeller och dyra arenahallar, men glöm inte de svaga och sköra i kommunen.

Hur svårt ska det vara att det absolut viktigaste är att sätta människan i fokus? Ni som sitter i berörda nämnder och också sitter i fullmäktige har all chans i världen att göra er hörda. Kom igen och våga sticka ut, slå näven i bordet och se till att de som vårdar de gamla och sköra och funktionshindrade får en anständig lön.

Jösses, vi pratar om de viktigaste jobben i kommunen. Att arbeta med människor!

Janne Heimbrand, Kungsbackaborna

Kungsbackabornas insändare i Norra Halland 7 oktober rörande anställnings-villkor för vårdpersonal. En mycket viktig fråga för vårt parti.

Dela med dina vänner