Trygghetsboende

A‍llt som oftast diskuteras trygghet och byggande av bostäder. Ibland kommer detta i kombination i form av trygghetsbostäder för äldre. Ålder för dessa kan variera från 55+ till 70+.
Alliansen skriver i sitt budgetförslag att de försöker påverka byggbolagen att satsa på trygghetsboende för våra 70+. Vi från Kungsbackaborna tycker satsningen är bra, men man skall inte behöva vänta till man är 70+. Det borde vara upp till var och en efter 55+ att få välja denna boendeform.

Det finns olika lösningar på detta såsom hyresrätt, bostadsrätt, etc. En fantastisk lösning på detta är det relativt unika konceptet Bovieran som drivs som bostadsrätt. Bovieran har det mesta som folk önskar sig när de av olika skäl vill förändra och förenkla sitt boende i de övre ”tonåren”. På de platser som det byggts, är det väldigt uppskattat och på de platser som är på gång är förväntan stor. För att vi som kommun även skall ge Kungsbackaborna möjlighet att få njuta och ta del av denna sociala boendeform, så vill vi som parti enligt nedanstående yrkande.

Fördelen med Bovieran är inte enbart till glädje för de boende. Det är också till stor glädje för dem som arbetar inom vård och omsorg. När behovet uppstår, kan de ge service till flera utan att behöva åka runt i bil. Det ger mer tid till den behövande och mindre tid på vägarna. Miljömässigt och effektivt.

‍Kungsbackaborna yrkar:

  • ‍att Kungsbacka kommun undersöker de planmässiga möjligheterna att bygga Bovieran i våra olika kommundelar, samt försöka påverka byggbolagen att bygga detta.

‍Kungsbacka 2015-06-08

‍Kungsbackaborna
Roger Larsson
Agnetha Ernegård

Dela med dina vänner