Laddar...

Idrott och Fritid

I Kungsbacka finns ett rikligt utbud av olika idrotts- och fritidsaktiviteter. Detta är väsentligt för både den fysiska och psykiska hälsan. Det ligger i allas intresse att vi gynnar folkhälsan får en friskare befolkning och fritiden fylls med aktiviteter. Samhällsnyttan överväger till allas bästa.

Kungsbackabornas målbild är att alla innevånare, även de med speciella behov, i kommunen, oavsett ålder och i vilken kommundel man bor, skall ha tillgång till idrott och meningsfulla fritidsaktiviteter.

Många idrotts- och fritidsföreningar, för såväl gamla som unga, har en tuff ekonomisk situation. Kungsbackaborna vill underlätta de olika föreningarnas ekonomiska villkor samt att fördelningen av resurser jämställs mellan olika grupper och aktiviteter.

Kommunens blivande multiarena och nya simhallen är exempel på partiet Kungsbackabornas målmedvetna arbete och strävan för ett rikligt utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter och en bättre folkhälsa.

Vi som kommun skall ha adekvat utrustning på våra idrottsanläggningar. Kungsbackaborna kommer alltid att arbeta för att t.ex. ljusanläggningar och omklädningsrum har rätt standard och krav, Vi ser inget problem med att sälja ut namnen på anläggningar och arenor. Vi ser t.o.m. gärna en storbildsskärm längs motorvägen som visar vad som är på gång i kommunen med allt från hästsport, kultur, teater till fotboll , hockey och Tjolöholms Slott, simarenan och nya multiarenan.

Vi är stolta att visa upp vad Kungsbacka kommun kan erbjuda!