Warning: include(/home/kungsbac/public_html/kungsbackaborna.se/plugins/editors/jce/template.php): failed to open stream: Permission denied in /home/kungsbac/public_html/kungsbackaborna.se/includes/framework.php on line 8

Warning: include(): Failed opening '/home/kungsbac/public_html/kungsbackaborna.se/plugins/editors/jce/template.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php55/usr/share/pear:/opt/alt/php55/usr/share/php') in /home/kungsbac/public_html/kungsbackaborna.se/includes/framework.php on line 8
Motion om trygghetsboende

julannonschristmas ornament 1033274 960 720

Motion angående Gräskärr fastigheten Kolla 5:6

Kommunstyrelsen i Kungsbacka beslutade 2016-10-18 att Teknikens hus skall lokaliseras till fastigheten Kungsbacka 4:33 (Skanska Betongpålar).
Detta innebär att fastigheten Kolla 5:6 inte kommer att användas för avsett ändamål dvs. Teknikens hus kommer inte att etableras där.
Samtidigt innebär beslutet att när lokaliseringen till Kungsbacka 4:33 är klar så frigörs allt markområde inom Vägmästaren 4, mellan ”Skattehuset” och Brandstationen.
Det frigjorda markområdet utgör en fantastisk möjlighet att bygga bostäder med eventuella verksamhetslokaler i markplan.
Områdets möjligheter för bostäder blir ännu bättre om vi kan övertyga Räddningstjänsten i StorGöteborg att flytta sin verksamhet till Gräskärr och fastigheten Kolla 5:6.
En placering som sannolikt är minst lika bra ur insatssynpunkt som nuvarande.

Kommer brandstationen att ligga kvar inom Vägmästaren 4 kan vi som alternativ användning av fastigheten Kolla 5:6 placera ett antal bostadspaviljonger där och på detta sätt lösa en del av vår bostadsproblematik. 

Kungsbackaborna yrkar att

Kungsbacka kommun omgående undersöker möjligheten att nuvarande brandstation inom Vägmästaren 4 flyttar sin verksamhet till Gräskärr och fastigheten Kolla 5:6. Blir detta inte möjligt så vill vi i andra hand att det på fastigheten placeras ett antal bostadspaviljonger.

2016-10-18

Roger Larsson Kb                                                   

      

Motion om trygghetsboende

Allt som oftast och inte minst nu i budgettider så diskuteras trygghet och byggande av bostäder. Ibland kommer detta i kombination i form av trygghetsbostäder för äldre. Ålder för dessa kan variera från 55+ till 70+.
Alliansen skriver i sitt budgetförslag att de försöker påverka byggbolagen att satsa på trygghetsboende för våra 70+. Vi från Kungsbackaborna tycker att satsningen är bra men man skall inte behöva vänta tills man är 70+. Det borde vara upp till var och en efter 55+ att få välja denna boendeform.

Det finns olika lösningar på detta såsom hyresrätt, bostadsrätt etc. En fantastisk lösning på detta är det relativt unika konceptet Bovieran som drivs som bostadsrätt. Bovieran har det mesta som folk önskar sig när de av olika själ vill förändra och förenkla sitt boende i den övre ”tonåren”. På de platser som det har byggts är det väldigt uppskattat och på de platser som är på gång är förväntan stor. För att vi som kommun även skall ge Kungsbackaborna möjlighet att få njuta och ta del av denna sociala boendeform så vill vi som parti enligt nedanstående yrkande.

Fördelen med Bovieran är inte enbart till glädje för de boende. Det är också till stor glädje för dem som arbetar inom vård och omsorg. När behovet uppstår, kan de ge service till flera utan att behöva åka runt i bil. Det ger mer tid till den behövande och mindre tid på vägarna. Miljömässigt och effektivt.

Kungsbackaborna yrkar att

Kungsbacka kommun undersöker de planmässiga möjligheter att bygga Bovieran i våra olika kommundelar, samt försöka påverka byggbolagen att bygga detta.

2015-06-08

Roger Larsson                                                     Agnetha Ernegård

lördagsannons